Metilsulfonilmetan ili MSM

Metilsulfonilmetan (MSM) potreban je za čvrstoću i stabilnost vezivnog tkiva zgloba. MSM je izvor sumpora, a zdravlje hrskavice ovisi o sumporu. Bez sumpora vezivno tkivo gubi strukturu i čvrstoću i postaje nestabilno. Naše tijelo svakodnevno koristi i troši MSM.

Metilsulfonilmetan ili popularnije MSM prirodni je oblik sumpora pronađen u ljudskim i drugim živim organizmima. Također se nalazi u sirovoj hrani, ali iz nje nestaje pri modernom načinu spremanja hrane prilikom pranja i kuhanja. Otprilike pola organskog sumpora je pohranjeno u mišićima, kostima i koži. 

MSM ima vrlo široku paletu djelovanja a najznačajnija je sposobnost obnavljanja vezivnog tkiva i mogućnost uklanjanja bolova uzrokovanih upalom. U današnje vrijeme sve je popularniji kao za otklanjanje boli budući da je potpuno prirodan i ne izaziva nikakve druge nuspojave. Kontinuirano opterećenje mišićnog i koštanog sustava dovodi do oštećenja stanica što uzrokuje otekline i bol. Sumpor može obnoviti rastezljivost i propusnost stanične stijenke i tako olakšati izlaz upalnih elemenata koji uzrokuju bol, npr. mliječne kiseline i toksina. Dovodi do smanjenja tegoba kod artritisa i drugih oblika bolova u zglobovima.

fb