Postoje i mnogi prirodni tretmani za artritis

Trenutno postoji niz alternativnih mogućnosti liječenja artritisa, od dodataka do akupunkture. Mnogi ljudi koji su ranije pretrpjeli osteoartritis tvrde da su konačno pronašli olakšanje prilagođavajući svoju prehranu i način života, a ovo su neki od glavnih savjeta:

1. Dosegnite i održavajte zdravu težinu jer dodatne masne naslage oko zglobova, ali i same akumulirane masti također mogu uzrokovati probleme zglobovima koji su već osjetljivi i djelomično oštećeni. Masti su također aktivno tkivo koje stvara i oslobađa hormone i kemikalije. Neki od njih potiču upalu i mogu pridonijeti pogoršanju artritisa po cijelom tijelu.

2. Poboljšajte svoju prehranu i koristite Omega-3 kiseline, hranu hranu bogatu antioksidansima. konzumirajte probavna vlakna.

3. Ostanite aktivni jer osobe s artritisom imaju tendenciju da budu manje aktivne od onih bez artritisa, vjerojatno zbog boli koju osjećaju pri vježbanju i kretanju upaljenih dijelova tijela. Međutim, tjelesna aktivnost je važna za zdravlje zgloba i dugoročno, može zapravo pomoći u liječenju artritisa. Vježba je korisna za jačanje mišića oko zahvaćenog zgloba, što pruža dodatnu podršku i manje naprezanje.

4. Konzumiranje proteolitičkih enzima koji pomažu u probavi i potiču ostale koje normalno proizvode vaši probavni organi kako bi obradili hranu. Ti enzimi mogu uključivati tripsin i kimotripsin (oboje proizvedeni od strane gušterače), papain i bromelain. Proteolitički enzimi dobiveni su od stvari poput tropskog voća, uključujući papaju, koja sadrži papain i ananas, koji sadrži bromelain.

5. Konzumirajte i kurkumu jer sadrži kemikalije koje mogu imati analgetsko i protuupalno djelovanje na tijelo.

fb